Balans Werkt Re-integratie is er voor iedereen die graag wil werken maar beperkingen ervaart door lichamelijke en/of geestelijke klachten en zich herkent in een of meerdere van de onderstaande situaties. Hoewel op deze website vaak de term ‘werknemer’ wordt genoemd richt Balans Werkt Re-integratie zich zowel op mensen met een arbeidsovereenkomst als zelfstandig ondernemers.

Het kost moeite je werk vol te houden door geestelijke en/ of lichamelijke klachten.
Je bent aan het werk en wilt dit ook blijven doen, maar lichamelijke en/of geestelijke klachten maken het heel lastig. Je wilt graag weten of je werkplek of functie wel gezond voor je is, of de klachten soms door het werk veroorzaakt worden. En natuurlijk wil je advies over hoe je kunt blijven werken maar dan zonder dat je gezondheid eronder lijdt.

Je bent (gedeeltelijk) ziekgemeld.
Het lukt door de beperkingen niet om je eigen werk volledig vol te houden. Misschien doe je aangepast werk, werk je minder uren dan normaal of ben je helemaal uitgevallen. Je zou graag je eigen werk weer willen opbouwen, maar hoe doe je dat? Waar moet je allemaal rekening mee houden om te zorgen dat je dit verstandig aanpakt?

Je ben al langer ziek (bijna een jaar of langer)
Natuurlijk is het nog steeds de bedoeling dat je terugkeert in je eigen werk. Soms is er twijfel of dat mogelijk is binnen de ‘wachttijd’ (2 jaar). Het kan dan nodig zijn om naast of in plaats van re-integratie in je eigen werk, op zoek te gaan naar ander werk wat wel passend is. Dit kan bij je eigen werkgever zijn, maar ook bij een andere werkgever.